Apie parodą
About Exhibition
Paroda / Exhibition
Apdovanojimai / Awards



Parodą organizuoja
Lietuvos architektų sąjunga

Kalvarijų g. 1, 09310 Vilnius
Tel.: (8~5) 275 6483, 275 5948
Faks. (8~5) 272 4825
El. paštas
infoarchitektusajunga.lt

Parodos kuratorė
Rūta Leitanaitė
mob. tel. 8 615 72309

Paroda / Exhibition > Projektai / Projects << Atgal
Martynas Valevičius
Pavadinimas/Name: UAB AKROPOLIS ADMINISTRACINIO PASTATO KONKURSINIS PROJEKTAS
Nr. 237
Adresas/Address: G. VILKO 2, VILNIUJE
Data/Date: 2007 m.
Autoriai/Authors: Martynas Valevičius
Kategorija/Class: Komerciniai, administraciniai pastatai
   
Aprašymas:
Nagrinėjamą teritoriją riboja Vingio parkas ir Laisvės prospektas, Geležinio Vilko gatvė ir Neries upė. Ši teritorija yra Šalia naujai statomo pietinio apvažiavimo, kuris perspektyvoje taps viena svarbiausiu miesto transporto arterijų. Nagrinėjami sklypai – svarbus miesto centrinės dalies ženklas atvykstant Savanorių ir Laisvės prospektais. Todėl urbanistinis sprendimas sudarys prielaidas pastatams, kurie formuos miesto įvaizdį.
UAB „Akropolis“ administracinio pastato daugiaaukščiai tūriai yra orientuoti pietvakarių ir šiaurės rytų kryptimi, blokuojami prie komercinio centro iš G. Vilko gatvės pusės ties pagrindiniu įėjimu, jie tampa viso komplekso akcentu. Didelis dėmesys skirtas pastato ir jo sudedamųjų dalių urbanistinio - architektūrinio sprendimo vientisumui, stengtasi, kad UAB „Akropolis“ administracinių pastatų pagrindinių tūrių formos darniai įsiterptų į aplinkinių teritorijų tarp Geležinio vilko g. ir Neries upės bei tarp Laisvės pr. ir Vingio parko kontekstą, taip pat ypatingas dėmesys skirtas įvaizdžio formavimui, naudojant šiuolaikines medžiagas ir kompozicines priemones
Pastatų formos yra dinamiškos, šiuolaikiškos ir funkcionalios. Administracinių pastatų aukštų planus sudaro du identiškos formos trikampiai. Kiekvienas aukštas pasisuka virš sekančio po du laipsnius, taip gaunasi tūriai, kurie kildami nuo pirmo iki paskutinio aukšto aplink savo centrinę ašį prasisuka 60 laipsnių. Centre suprojektuoti visi funkciniai ir komunikaciniai ryšiai. Dėl tokio planinio sprendimo visos patalpos gerai insoliuotos. Pasirinktas optimalus aukšto plotas: 500 m2 - naudingas, 615 m2 – plotas brutto.

 

<< Atgal


<< Atgal


Mecenatas

Didieji rėmėjai
Rėmėjai
Sprendimas: Raimundas Veikutis 2008 © Lietuvos architektų sąjunga. Visos teisės saugomos