Apie parodą
About Exhibition
Paroda / Exhibition
Apdovanojimai / Awards



Parodą organizuoja
Lietuvos architektų sąjunga

Kalvarijų g. 1, 09310 Vilnius
Tel.: (8~5) 275 6483, 275 5948
Faks. (8~5) 272 4825
El. paštas
infoarchitektusajunga.lt

Parodos kuratorė
Rūta Leitanaitė
mob. tel. 8 615 72309

Paroda / Exhibition > Projektai / Projects << Atgal
architipai
Pavadinimas/Name: Vila „Pušynas“
Nr. 21
Adresas/Address: Vilnius raionas
Data/Date: 2007 m.
Autoriai/Authors: KŪRYBINĖ GRUPĖ „ARCHITIPAI“ ARCHITEKTAI: VITALIJ ANANČENKO, JEVGENIJ ANANČENKO
Kategorija/Class: Gyvenamieji pastatai
   
Aprašymas:
Vila „Pušynas“

Tai respektabilūs apartamentai , pritaikyti 4-5 asmenų šeimos poreikiams.
Pirmame namo aukšte suderintos reprezentacinė, poilsinė ir ūkinė zonos.
Reprezentacinė-poilsinė zona – tai pusantros šviesos svetainė su valgomuoju, holas, baseinas ir pirtis.Iš svetaines ir baseino galima išeiti į atvirą terasą. Ūkinę zoną sudaro garažas dviems automobiliams, virtuvė, katilinė bei sanmazgai. Antrame namo aukšte yra tėvų miegamasis, du vaikų kambariai, darbo kambarys bei vonios kambariai. Ypatinga dėmesys skiriamas tėvų miegamajam.Jis sujungtas su drabužine bei vonios kambariu ir turi išėjima įbalkoną.Greta miegamojo įrengtas kabinetas. Vaikų kambariams priklauso atskiras vonios kambarys.Iš laiptinės holo galima patekti į terasą ant garažo stogo.
Erdvinis-kompozicinis vilos sprendimas jungia kelis turius , besiskiriančius savo forma bei apdailos medžiagomis. Garažo tūris išneštas į priekį, tuo tarpu įėjimas į namą – įgilintas, sukuriant užuovėją ir jaukumą. Baseino ir svetainės, bei valgomojo tūriai formuoja puskiemį su terasa, kuriai tėvų miegamojo balkono dėka gaunamas stogelis nuo lietaus.
Vilos spalvos ir apdailos medžiagos taip pat nėra atsitiktinės. Kaip ir pušies kamienas, apačioje tamsus, beveik juodas, taip ir vilos pirmas aukštas tamsinamas naudojant tamsiai rudą klinkerį ir tonuotus stiklus.Rusvai-oranžinė pušies kamieno viršutinė dalis - tai medinės parapeto apdailos lentelės bei balkonai. Saulėta diena kamieno viršuje galima pastebėti aibę gelsvų tonų. Juos atkartoja antro aukšto apdaila – skaidriu laku dengtos medinės lentelės.

 

<< Atgal


<< Atgal


Mecenatas

Didieji rėmėjai
Rėmėjai
Sprendimas: Raimundas Veikutis 2008 © Lietuvos architektų sąjunga. Visos teisės saugomos